0028

Coronavirus COVID-19

Het is een bijzondere tijd: een bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge zal anders zijn dan het voorheen was.

Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er een aantal maatregelen om jouw bezoek veilig te laten verlopen.

Aangescherpte gezondheid- en veiligheidsmaatregelen voor een bezoek bij Kasteel van Sinterklaas Brugge

Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud. Het wordt opnieuw een onvergetelijk en magisch moment!
Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er - in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid -
een aantal maatregelen om jouw bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge helemaal veilig te laten verlopen. 

We leggen hieronder uit wat er precies nodig is om de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te garanderen. Lees je dit eventjes? Zo zorgen we samen voor een magisch moment in moeilijke tijden! 

(laatste update: 23/10/2020)

Beperking van het aantal bezoekers

Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale en veilige ervaring bieden. Er is daarom slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar tussen 9u30 en 17 uur. Om een veilige en vlotte doorstroming te kunnen garanderen worden alle beschikbare tickets verkocht in tijdsloten. 

Bezoek ons met je eigen gezin en/of jouw nauwe contacten. Je mag nog maximaal één nauw contact hebben, náást de personen met wie je samenwoont. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegeteld. Nauwe contacten, dat zijn de mensen die je mag knuffelen en bij wie je dus geen anderhalve meter afstand hoeft te houden. Door Kasteel van Sinterklaas Brugge enkel te bezoeken met je gezin en/of je 'nauwe contacten', kunnen we de richtlijnen met betrekking tot social distancing waarborgen. Omwille van het nieuwe 'vakkensysteem' hanteren wij een minimumbestelling van 3 tickets. Wie met 5 of meer personen komt, zal zich moeten verdelen over meerdere vakken binnen hetzelfde tijdslot.

(Actuele informatie en maatregelen via info-coronavirus.be)

 

Registratie en volledige coronagarantie 

Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek). Het toegangsticket is enkel geldig op een gekozen datum tijdens één van de tijdsloten.
Na afloop van het aankoopproces zal de ticketkoper enkele gegevens moeten invullen in functie van de contactopsporing in het geval van een besmetting tijdens het evenement.

Koop jij tickets voor een bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge, maar moeten wij toch onverwacht sluiten omwille van nieuwe maatregelen tegen het coronavirus? Dan blijven je tickets geldig voor de volgende editie van ons evenement.

 

Vloermarkeringen en -vakken

Door middel van vloermarkeringen en -vakken zorgen wij voor een veilige afstand tussen bubbels. Je krijgt een genummerd vak aangewezen door één van onze medewerkers (vak 1, 2, 3 of 4). Neem samen met jouw bubbel plaats in het aangewezen vak. Op sommige plaatsen is het nodig om extra instructies te geven. Het is belangrijk om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Niet opvolgen van instructies zal leiden tot het afbreken van je bezoek.

 

Mondmasker verplicht voor personen vanaf 12 jaar

Het dragen van een mondmasker is - in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid - verplicht voor alle personen vanaf 12 jaar, behalve tijdens het drinken en eten. De Pieten en Sinterklaas zullen geen mondmasker dragen, maar zij worden op een veilige afstand van het publiek gehouden.

 

(update 23/10) Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen zijn onze horecapunten gesloten.

 

Gezondheid en veiligheid van iedereen is prioritair. Blijf thuis met klachten

Kasteel van Sinterklaas Brugge houdt zich aan de overheidsrichtlijnen en wij vragen aan onze bezoekers om zich daar ook aan te houden. 

  • Er is een ingangscontrole. Blijf thuis met gezondheidsklachten (verkoudheid, loopneus, niezen, hoest en/of koorts). 

  • Was regelmatig je handen, ook na het snuiten of hoesten in de elleboog. Was je handen 20 seconden met water en zeep, droog je handen daarna goed af.

  • Er zijn desinfectiepunten beschikbaar bij de in- en uitgang, het horecapunt en op verschillende plaatsen tijdens de rondleiding.

Franky%20Schutz%20Fotografie%20(569%20va

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een ticket?


Een toegangsticket voor de rondleiding kost 12,50 euro per persoon. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek, enkel op vertoon van een leeftijdsbewijs).
Een toegangsticket voor de voorleesverhaaltjes kost 6,25 euro per persoon. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek, enkel op vertoon van een leeftijdsbewijs).
Hoe kan ik een ticket kopen?


Via één van de officiële verkoopskanalen (www.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co). Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! De online ticketverkoop start op donderdag 15 oktober om 20 uur.
Hoeveel tickets kan ik bestellen?


Omwille van het nieuwe 'vakkensysteem' hanteren wij een minimumbestelling van 3 tickets. Wie met 5 of meer personen komt, zal zich moeten verdelen over meerdere vakken binnen hetzelfde tijdslot. Door middel van vloermarkeringen en -vakken zorgen wij voor een veilige afstand tussen bubbels. Je krijgt een genummerd vak aangewezen door één van onze medewerkers (vak 1, 2, 3 of 4). Neem samen met jouw bubbel plaats in het aangewezen vak. Bezoek ons met je eigen gezin en/of jouw nauwe contacten. Je mag nog maximaal één nauw contact hebben, náást de personen met wie je samenwoont. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegeteld. Nauwe contacten, dat zijn de mensen die je mag knuffelen en bij wie je dus geen anderhalve meter afstand hoeft te houden. Door Kasteel van Sinterklaas Brugge enkel te bezoeken met je gezin en/of je 'nauwe contacten', kunnen we de richtlijnen met betrekking tot social distancing waarborgen.
Wanneer zijn de tickets geldig?


Je kunt zelf een datum en tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het ticket. Opgelet: wij verzoeken je om minstens 10 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
Wat is inbegrepen in een ticket?


Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud! De Pieten nemen jullie mee naar de mooiste kamers van het kasteel. De rondleiding - inclusief meet & greet met Sinterklaas - duurt ongeveer één uur. Het wordt een onvergetelijk en magisch moment voor de hele familie!

Voor de allerkleinste bezoeker(tje)s zijn er voorleesverhaaltjes op dinsdag (16u30, 17 uur, 17u45, 18u15), woensdag (13u30, 14 uur, 14u45, 15u30, 16u30, 17 uur, 17u45, 18u15) en donderdag (16u30, 17 uur, 17u45 en 18u15). Na een dagje rennen en vliegen brengt Huispiet rust voor het slapengaan. De andere Pieten en Sinterklaas zijn niet aanwezig. Deze mini-rondleiding met voorleesverhaaltje duurt ongeveer een halfuurtje.

Ontdek het dagprogramma voor jouw bezoek via onze kalender.
Moet ik mijn tickets afprinten?


De e-tickets worden ingescand bij de ingang. Je mag de e-tickets afprinten, maar ze kunnen ook gescand worden vanaf een smartphone of tablet.

Opgelet: het ticket is enkel geldig met leesbare barcode of controlestrook. Elk e-ticket wordt gescand, het heeft dus geen nut ze te kopiëren en eenzelfde e-ticket meerdere malen aan te bieden. Enkel de eerste aanbieder van het originele e-ticket wordt toegang verleend tot het evenement.
Kan ik de tickets retourneren of ruilen?


Neen, tickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Kasteel van Sinterklaas Brugge volgt de ontwikkelingen en regelgeving voor evenementen op de voet. Alle beslissingen en maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Bij een afgelasting omwille van het coronavirus COVID-19 blijven je tickets geldig voor een volgende editie van ons evenement. In dat geval hoef je geen contact op te nemen, wij zullen iedereen zelf contacteren.

De federale overheid heeft een regeling getroffen voor de hele cultuursector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op saveyourticket.be.
Het evenement is uitverkocht. Is er een wachtlijst?


Neen, er is geen wachtlijst.

Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! Koop enkel tickets via één van de officiële verkoopskanalen (www.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co).
Is het parkingticket inbegrepen?


Neen, een parkingticket is niet inbegrepen. Een parkingticket kost 2,50 euro.

Opgelet, parkingtickets zijn - omwille van de beperkte capaciteit van onze parking - enkel beschikbaar in voorverkoop.
Wat is een tijdslot?


Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen worden alle tickets verkocht in tijdsloten. Je kunt zelf een tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het e-ticket.

Opgelet, wij verzoeken je om minstens 10 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.​
Waarom moet ik een tijdslot kiezen?


Het tijdslot zorgt voor een vlotte doorstroming van de bezoekers. Je kunt zelf een tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het e-ticket.

Opgelet: wij verzoeken je om minstens 10 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
Welke tijdsloten zijn beschikbaar?


Er zijn tickets beschikbaar tussen 09u30 en 17u00. De online ticketverkoop start op donderdag 15 oktober om 20 uur.
Zijn er wachttijden?


Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen, worden alle tickets verkocht in tijdsloten waardoor de wachttijden beperkt worden. Op drukke momenten kunnen weliswaar altijd beperkte wachttijden ontstaan.
Kan ik met een buggy of wandelwagen in het kasteel?


Het kasteel is door alle trappen niet toegankelijk voor buggy's en wandelwagens. Er is een overdekte buggy-parking waar je alles op eigen risico kunt parkeren.
Is het kasteel toegankelijk voor rolstoelgebruikers?


Het kasteel is door alle trappen moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wij organiseren op vrijdag 4 december een aangepast programma voor bezoekers met een beperking, waarbij het tempo helemaal wordt aangepast: het bezoek duurt langer en er is extra veel aandacht voor de bezoeker(tje)s. Klik hier voor alle informatie.
Is er een vestiaire?


Neen.
Hoeveel kost een parkingticket?


Een parkingticket kost 2,50 euro.

Opgelet, parkingtickets zijn - omwille van de beperkte capaciteit van onze parking - enkel beschikbaar in voorverkoop.
Kan ik parkeren bij het kasteel?


Ja, er is een parking naast het kasteel.

Een parkingticket kost 2,50 euro. Opgelet, parkingtickets zijn - omwille van de beperkte capaciteit van onze parking - enkel beschikbaar in voorverkoop.
Zijn er toiletten?


Ja, er zijn meerdere toiletten in het kasteel. De toiletten zijn gratis toegankelijk.
Kunnen we iets eten en/of drinken?


Ja, natuurlijk! Klik hier voor alle informatie.

Het meebrengen van eigen drank of picknick is niet toegelaten.
Mag ik fotograferen?


Ja, maar het meenemen van een selfiestick/statief voor camera's is niet toegelaten.

Update naar aanleiding van het coronavirus COVID-19: bezoekers mogen fotograferen, maar de Pieten zullen niet poseren voor een foto of selfie omdat de richtlijnen met betrekking tot social distancing niet gewaarborgd kunnen worden. De meet & greet met Sinterklaas kan wél afgesloten worden met een foto op veilige afstand.
Ik heb een andere vraag ...


Een andere vraag? Contacteer ons.
Hoe kan ik betalen?


Bij de online aankoop van tickets heb je meerdere betaalmogelijk-heden (bankkaarten, VISA, Mastercard, Maestro, ...). Op het evenement accepteren wij contante betalingen en Payconiq by Bancontact.

Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo