0028

Coronavirus COVID-19

Het is een bijzondere tijd: een bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge zal anders zijn dan het voorheen was.

Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er een aantal maatregelen om jullie bezoek veilig te laten verlopen.

Aangescherpte gezondheid- en veiligheidsmaatregelen voor een schoolbezoek bij Kasteel van Sinterklaas Brugge

Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud. Het wordt opnieuw een onvergetelijk en magisch moment!
Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er - in overeenstemming met de richtlijnen van de Belgische overheid -
een aantal maatregelen om jullie schoolbezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge helemaal veilig te laten verlopen. 

We leggen hieronder uit wat er precies nodig is om de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers
te garanderen. Lees je dit eventjes? Zo zorgen we samen voor een magisch moment in moeilijke tijden!

Richtlijnen voor een veilig schoolbezoek, in overleg met vertegenwoordigers van het onderwijs

Scholen starten op 1 september in pandemiefase geel met grote waakzaamheid. Enkel in gemeenten waar de pandemiesituatie acuut is, kan worden overgeschakeld naar fase oranje.

Kasteel van Sinterklaas Brugge heeft de richtlijnen voor een veilig bezoek opgesteld in overleg met representatieve vertegenwoordigers van het onderwijs.

Meer informatie is beschikbaar via de website van de Vlaamse overheid. Heb je een vraag rond jouw bezoek? Bekijk het overzicht van de veelgestelde vragen.

Kasteel van Sinterklaas Brugge - Meet & greet met Sinterklaas

Pandemische niveaus of fasen

Kasteel van Sinterklaas Brugge heeft de richtlijnen voor een veilig bezoek opgesteld in overleg met representatieve vertegenwoordigers van het onderwijs. Scholen starten op 1 september in pademiefase geel met grote waakzaamheid. Enkel in gemeenten waar de pandemiesituatie acuut is, kan worden overgeschakeld naar fase oranje. 

In fase geel worden extra-murosactiviteiten (activiteiten die plaatsvinden buiten de schoolmuren) toegelaten. Extra-murosactiviteiten worden opgeschort bij een overschakeling naar fase oranje. Je hebt geen recht op terugbetaling als overgeschakeld wordt naar fase oranje. Bij een afgelasting van het evenement omwille van het coronavirus COVID-19 blijven je schooltickets geldig voor een volgende editie van ons evenement.

Alle beslissingen en maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Wij volgen de ontwikkelingen en regelgeving voor evenement op de voet. De federale overheid heeft een regeling getroffen voor de hele cultuursector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op saveyourticket.be.

 

Social distancing

Kasteel van Sinterklaas Brugge houdt zich aan de overheidsrichtlijnen met betrekking tot social distancing. Dat betekent 1,5 meter (twee armlengtes) afstand. Leerlingen hoeven onderling echter géén afstand te houden. Op sommige plaatsen is het nodig om extra instructies te geven. Het is belangrijk om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

 

Het aantal personen per groep wordt gelimiteerd tot 30 personen (incl. begeleiders). 

 

Mondmasker verplicht voor personen ouder dan 12 jaar

Het dragen van een mondmasker is - in overeenstemming met de richtlijnen van de Belgische overheid - verplicht voor alle personen ouder dan 12 jaar, behalve tijdens het eten. De Pieten en Sinterklaas zullen geen mondmasker dragen, maar zij worden op een veilige afstand van het publiek gehouden.

 
 • Foto's en selfies

  Bezoekers mogen fotograferen, maar de Pieten zullen niet poseren voor een foto of selfie omdat de richtlijnen met betrekking tot social distancing niet gewaarborgd kunnen worden. De meet & greet met Sinterklaas kan wél afgesloten worden met een foto op veilige afstand.

 • Interactie

  De Pieten en Sinterklaas verwelkomen onze bezoeker(tje)s opnieuw met open armen, maar nauwe interactie (handjes schudden, high fives, knuffels) is niet mogelijk. De Pieten en Sinterklaas zullen geen mondmasker dragen, maar ze houden zich wel aan de richtlijnen met betrekking tot social distancing. 

Gezondheid en veiligheid van iedereen is prioritair

Kasteel van Sinterklaas Brugge houdt zich aan de overheidsrichtlijnen en wij vragen aan onze bezoekers om zich daar ook aan te houden. 

 • Blijf thuis met gezondheidsklachten (verkoudheid, loopneus, niezen, hoest en/of koorts). 

 • Was regelmatig je handen, ook na het snuiten of hoesten in de elleboog. Was je handen 20 seconden met water en zeep, droog je handen daarna goed af.

 • Er zijn desinfectiepunten beschikbaar bij de in- en uitgang, het horecapunt en op verschillende plaatsen tijdens de rondleiding.

Franky%20Schutz%20Fotografie%20(569%20va
Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo

Kasteel van Sinterklaas Brugge

Beleef een magisch moment!

 • Facebook - Kasteel van Sinterklaas
 • Instagram - Kasteel van Sinterklaas
 • YouTube - Kasteel van Sinterklaas

© 2020 Kasteel van Sinterklaas Brugge