0055

Nieuwe maatregelen: geen grote wijzigingen

voor jouw bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge

Tijdens een persconferentie werden nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die op vrijdag 9 oktober ingaan. Er zijn geen grote wijzigingen voor jouw bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge.

Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er - in overeenstemming met de richtlijnen van de Belgische overheid - een aantal maatregelen om jouw bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge helemaal veilig te laten verlopen. Deze maatregelen werden eerder opgesteld in goed overleg met de lokale overheid.

Je mag - vanaf vrijdag 9 oktober - nog maximaal drie nauwe contacten hebben, naast de mensen met wie je samenwoont. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegeteld. Nauwe contacten, dat zijn de mensen die je mag knuffelen en bij wie je dus geen anderhalve meter afstand hoeft te houden. Door Kasteel van Sinterklaas Brugge enkel te bezoeken met je gezin en/of je 'nauwe contacten', kunnen we de richtlijnen met betrekking tot social distancing waarborgen.


Door middel van vloermarkeringen en -vakken zorgen wij voor een veilige afstand tussen bubbels. Je krijgt een genummerd vak aangewezen door één van onze medewerkers (vak 1, 2, 3 of 4). Neem samen met jouw bubbel plaats in het aangewezen vak. Op sommige plaatsen is het nodig om extra instructies te geven. Het is belangrijk om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

Er is ook een wijziging voor het horecapunt: aan één tafel mogen maximaal vier mensen plaatsnemen, tenzij het een gezin betreft dat meer dan vier personen telt. Wie met een grotere groep komt, zal zich moeten spreiden over meerdere tafels. 

Nick Blontrock, organisator: "De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers is prioritair. Om een veilige en vlotte doorstroming van onze bezoekers te garanderen worden alle beschikbare tickets verkocht in tijdsloten. Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar en wij zorgen - door middel van vloermarkeringen - voor een veilige afstand tussen bezoekers onderling. Op die manier kunnen wij de richtlijnen met betrekking tot social distancing waarborgen. Het dragen van een mondmasker is - in overeenstemming met de richtlijnen van de Belgische overheid - verplicht voor alle personen ouder dan 12 jaar. De Pieten en Sinterklaas verwelkomen onze bezoeker(tje)s opnieuw met open armen, maar nauwe interactie (handjes schudden, high fives, knuffels) is niet mogelijk. De meet & greet met Sinterklaas kan afgesloten worden met een foto op veilige afstand. Er zijn extra veiligheidsmedewerkers en onze bezoekers kunnen alle actuele informatie voor een veilig bezoek steeds bekijken via onze website." Details via kasteelvansinterklaas.be/coronavirus.

Praktische informatie
Het kasteel wordt geopend van vrijdag 27 november tot en met zondag 6 december. De rondleidingen op vrijdag 27 november en vrijdag 4 december zijn voorbehouden voor (school)groepen en bezoekers met een beperking. Op weekdagen (maandag 30 november, dinsdag 1 december, woensdag 2 december en donderdag 3 december) zijn er voorleesverhaaltjes. Op weekenddagen (zaterdag 28 november, zondag 29 november, zaterdag 5 december en zondag 6 december) opent het kasteel voor de grote rondleidingen. Een toegangsticket voor de voorleesverhaaltjes kost 6,25 euro per persoon, een toegangsticket voor de rondleiding kost 12,50 euro per persoon. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek). Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een veilige en optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom – net als de voorbije jaren – slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. De online ticketverkoop start op donderdag 15 oktober om 20 uur.

0033
Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo