0055

Kasteel van Sinterklaas Brugge
betreurt Facebook-beslissing

Kasteel van Sinterklaas Brugge neemt akte van de beslissing van Facebook om het evenement te verbannen van hun community. Het evenement is volgens Facebook 'in strijd met de richtlijnen voor de community'.

Kasteel van Sinterklaas Brugge verwijderde eerder tientallen afbeeldingen met Zwarte Pieten om te voldoen aan de nieuwe huisregels van Facebook en Instagram. Bij de aankondiging van het nieuwe evenement werden geen foto's gebruikt waarop Zwarte Pieten zichtbaar zijn. Wij betreuren dan ook deze beslissing.
 

Kasteel van Sinterklaas Brugge gaat door
Kasteel van Sinterklaas Brugge gaat door, met extra openingsdagen en een nieuwe activiteit. Het kasteel wordt geopend van vrijdag 27 november tot en met zondag 6 december. De rondleidingen op vrijdag 27 november en vrijdag 4 december zijn voorbehouden voor (school)groepen en bezoekers met een beperking. Op weekdagen (maandag 30 november, dinsdag 1 december, woensdag 2 december en donderdag 3 december) zijn er voorleesverhaaltjes met Huispiet en Toverpiet. Op weekenddagen (zaterdag 28 november, zondag 29 november, zaterdag 5 december en zondag 6 december) opent het kasteel voor de grote rondleidingen. Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een veilige en optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom – net als de voorbije jaren – slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. De online ticketverkoop start op donderdag 15 oktober om 20 uur.

mark2.png
Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo