0055

Persbericht - 2 september 2020

Extra openingsdagen, nieuwe activiteit en bijkomende veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus COVID-19

Kasteel van Sinterklaas Brugge gaat door!

Kasteel van Sinterklaas Brugge opent in het najaar opnieuw zijn deuren, met bijkomende veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus COVID-19. Kasteel Tudor, een beschermd monument in de bosrijke omgeving van Brugge, wordt in het najaar omgetoverd tot een magisch Sinterklaaskasteel. De Pieten nemen de bezoeker(tje)s mee naar de mooiste kamers van het kasteel!

Wat als ... iedereen een kijkje zou kunnen nemen in het magische kasteel van Sinterklaas? Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud: de bezoeker(tje)s worden onderdeel van een meeslepend verhaal met prachtige decors, waarbij de interactie met onze personages cruciaal is. Ze kunnen zelfs Slecht-Weer-Vandaag ontmoeten, het allercoolste paard ter wereld! De absolute apotheose is de uitgebreide meet & greet met Sinterklaas. Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Extra openingsdagen en een nieuwe activiteit
Kasteel van Sinterklaas Brugge is populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. De organisatie heeft daarom besloten om extra openingsdagen te voorzien. Het kasteel wordt geopend van vrijdag 27 november tot en met zondag 6 december. 
Op weekdagen (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) is er ook een nieuwe activiteit voor de allerkleinste bezoeker(tje)s: voorleesverhaaltjes. Na een dagje rennen en vliegen brengen Huispiet en Toverpiet rust voor het slapengaan. De andere Pieten en Sinterklaas zijn niet aanwezig.

Kasteel van Sinterklaas Brugge veilig bezoeken
Het is een bijzondere tijd: een bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge zal anders zijn dan het voorheen was. Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er een aantal maatregelen om een bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge helemaal veilig te laten verlopen. Deze maatregelen werden opgesteld in goed overleg met de lokale overheid.

Nick Blontrock, organisator: "De gezondheid en veiligheid van
 onze bezoekers en medewerkers is prioritair. Om een veilige en vlotte doorstroming van onze bezoekers te garanderen worden alle beschikbare tickets verkocht in tijdsloten. Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar en wij zorgen - door middel van vloermarkeringen - voor een veilige afstand tussen bezoekers onderling. Op die manier kunnen wij de richtlijnen met betrekking tot social distancing waarborgen. Het dragen van een mondmasker is - in overeenstemming met de richtlijnen van de Belgische overheid - verplicht voor alle personen ouder dan 12 jaar. De Pieten en Sinterklaas verwelkomen onze bezoeker(tje)s opnieuw met open armen, maar nauwe interactie (handjes schudden, high fives, knuffels) is niet mogelijk. De meet & greet met Sinterklaas kan afgesloten worden met een foto op veilige afstand. Er zijn extra veiligheidsmedewerkers en onze bezoekers kunnen alle praktische informatie voor een veilig bezoek alvast ontdekken via onze vernieuwde website." Details via kasteelvansinterklaas.be/coronavirus.

0078

Nick Blontrock, één van de organisatoren van Kasteel van Sinterklaas Brugge.

Praktische informatie

Het kasteel wordt geopend van vrijdag 27 november tot en met zondag 6 december. De rondleidingen op vrijdag 27 november en vrijdag 4 december zijn voorbehouden voor (school)groepen en bezoekers met een beperking. Op weekdagen (maandag 30 november, dinsdag 1 december, woensdag 2 december en donderdag 3 december) zijn er voorleesverhaaltjes met Huispiet en Toverpiet. Op weekenddagen (zaterdag 28 november, zondag 29 november, zaterdag 5 december en zondag 6 december) opent het kasteel voor de grote rondleidingen. Een toegangsticket voor de voorleesverhaaltjes kost 6,25 euro per persoon, een toegangsticket voor de rondleiding kost 12,50 euro per persoon. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek). Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een veilige en optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom – net als de voorbije jaren – slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. De online ticketverkoop start op donderdag 15 oktober om 20 uur.

0057

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nick Blontrock - pers@kasteelvansinterklaas.be
of telefonisch via +32 (0)498 43 77 51.

Beeldmateriaal kan gedownload worden via:
https://www.flickr.com/photos/183853319@N08/with/48964933006/

Onze gegevens
pers@kasteelvansinterklaas.be

http://www.kasteelvansinterklaas.be
http://www.facebook.com/kasteelvansinterklaasbrugge

0041
Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo