top of page
0139

Persbericht - Brugge, 12 september 2022

Ticketverkoop is begonnen

Kasteel van Sinterklaas Brugge

opent opnieuw in het najaar!

Kasteel van Sinterklaas Brugge opent in het najaar opnieuw zijn deuren. Kasteel Ten Berghe wordt van vrijdag 25 november tot en met zondag 4 december 2022 omgetoverd tot een magisch Sinterklaaskasteel. De Pieten nemen de bezoeker(tje)s mee naar de mooiste kamers van het kasteel voor een betoverende rondleiding!
 

Wat als ... Iedereen een kijkje zou kunnen nemen in het magische kasteel van Sinterklaas? Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud: de bezoeker(tje)s worden onderdeel van een meeslepend verhaal met prachtige decors, waarbij de interactie met de personages cruciaal is. Ze kunnen zelfs Slecht-Weer-Vandaag ontmoeten, het allercoolste paard ter wereld! De absolute apotheose is de uitgebreide meet & greet met Sinterklaas. Een bezoek duurt ongeveer zestig minuten.

 

(lees verder onder de foto)
 

0147

Kasteel Ten Berghe
Kasteel Ten Berghe is één van de mooiste kastelen van het land. Het beschermd monument, gelegen langs de Dudzeelse Steenweg, heeft een rijke geschiedenis. Het interieur van het kasteel, met beschilderde wanden, sierlijke kroonluchters en schilderijen met portretten van de oorspronkelijke kasteelbewoners, is goed bewaard gebleven.

Sinterklaasplein met nieuwe activiteiten

Kasteel van Sinterklaas Brugge is populair: de vraag naar tickets is traditioneel veel groter dan het aanbod. De organisatie heeft daarom besloten om het aanbod nog verder uit te breiden. “Tijdens de weekends is het Sinterklaasplein geopend: een gezellige plek in de schaduw van het kasteel, met warme vuurkorfjes en overdekte zitgelegenheid”, zegt organisator Nick Blontrock. “Hier kan je bovendien ook de Pieten en Slecht-Weer-Vandaag, het paard van Sinterklaas, ontmoeten of slenteren langs de chalets met horeca en souvenirs. In onze nieuwe tent organiseren we meermaals per dag enkele gratis activiteiten: disco dansen met de Pieten en voorleesverhaaltjes.”

0148

Het kasteel werd vorig jaar geopend door burgemeester Dirk De fauw.

Praktische informatie

Het kasteel wordt geopend van vrijdag 25 november tot en met zondag 4 december 2022. De rondleidingen op vrijdag 25 november en vrijdag 2 december zijn voorbehouden voor (school)groepen en bezoekers met een beperking. Op weekenddagen (zaterdag 26 november, zondag 27 november, zaterdag 3 december en zondag 4 december) opent het kasteel voor de grote rondleidingen. Een toegangsticket kost 12,95 euro per persoon t.e.m. 14 september en 14,95 euro vanaf 15 september. Het Sinterklaasplein is gratis toegankelijk.

Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek). Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom – net als de voorbije jaren – slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. De online verkoop is gestart via tickets.kasteelvansinterklaas.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nick Blontrock - pers@kasteelvansinterklaas.be
of telefonisch via +32 (0)498 43 77 51.


Beeldmateriaal kan gedownload worden via:
https://www.flickr.com/photos/183853319@N08/with/48964933006/

Contactgegevens
pers@kasteelvansinterklaas.be

http://www.kasteelvansinterklaas.be
http://www.facebook.com/kasteelvansinterklaasbrugge

0127
Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo
bottom of page