0111

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen.

Hier kan je dus zowat alle antwoorden vinden op jouw vragen.

Hoeveel kost een ticket?


Een toegangsticket voor de rondleiding kost 12,50 euro per persoon. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek, enkel op vertoon van een leeftijdsbewijs).

Een toegangsticket voor de voorleesverhaaltjes kost 6,25 euro per persoon. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek, enkel op vertoon van een leeftijdsbewijs).
Tickethouders van de geannuleerde editie hoeven géén extra ticket aan te kopen voor kinderen die op het moment van de geannuleerde editie jonger waren dan twee jaar, maar ouder dan twee jaar bij de volgende editie van ons evenement. De leeftijdsgrens voor gratis toegang wordt eenmalig opgetrokken tot 3 jaar, met een maximum van 2 gratis kinderen per bestelling. Deze regeling is enkel van toepassing voor tickethouders van de geannuleerde editie.
Hoe kan ik een ticket kopen?


Via één van de officiële verkoopskanalen (www.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co). Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! De online ticketverkoop start op vrijdag 1 oktober om 20 uur.
Wanneer zijn de tickets geldig?


Je kunt zelf een datum en tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het ticket.

Opgelet: wij verzoeken je om minstens 15 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
Wat is inbegrepen in een ticket?


Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud! De Pieten nemen jullie mee naar de mooiste kamers van het kasteel. De rondleiding - inclusief meet & greet met Sinterklaas - duurt ongeveer één uur. Het wordt een onvergetelijk en magisch moment voor de hele familie!

Voor de allerkleinste bezoeker(tje)s zijn er voorleesverhaaltjes. Na een dagje rennen en vliegen brengt Huispiet rust voor het slapengaan. De andere Pieten en Sinterklaas zijn niet aanwezig. Deze mini-rondleiding met voorleesverhaaltje duurt ongeveer een halfuurtje.

Ontdek het dagprogramma voor jouw bezoek via onze kalender.
Moet ik mijn tickets afprinten?


De tickets worden ingescand bij de ingang. Je mag de tickets afprinten, maar ze kunnen ook gescand worden vanaf een smartphone of tablet.

Opgelet: het ticket is enkel geldig met leesbare barcode of controlestrook. Elk ticket wordt gescand, het heeft dus geen nut ze te kopiëren en eenzelfde ticket meerdere malen aan te bieden. Enkel de eerste aanbieder van het originele ticket wordt toegang verleend tot het evenement.
Kan ik de tickets retourneren of ruilen?


Neen, tickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
Wat is een tijdslot?


Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen worden alle tickets verkocht in tijdsloten. Je kunt zelf een tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het ticket.

Opgelet, wij verzoeken je om minstens 15 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.​
Is het parkingticket inbegrepen in mijn ticket?


Neen, een parkingticket is niet inbegrepen.
Er is een parking naast het kasteel. Een parkingticket kost 2,50 euro. Opgelet, parkingtickets zijn - omwille van de beperkte capaciteit van de parking - enkel beschikbaar in voorverkoop.
Waarom moet ik een tijdslot kiezen?


Het tijdslot zorgt voor een vlotte doorstroming van de bezoekers. Je kunt zelf een tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het ticket.

Opgelet: wij verzoeken je om minstens 15 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
Welke tijdsloten zijn beschikbaar?


Er zijn tickets beschikbaar tussen 09u30 en 17u00. De online ticketverkoop start op vrijdag 1 oktober om 20 uur.
Zijn er wachttijden?


Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen, worden alle tickets verkocht in tijdsloten waardoor de wachttijden beperkt worden. Op drukke momenten kunnen weliswaar altijd beperkte wachttijden ontstaan.
Kan ik met een buggy of wandelwagen in het kasteel?


Het kasteel is door alle trappen niet toegankelijk voor buggy's en wandelwagens. Er is een overdekte buggyparking waar je alles op eigen risico kunt parkeren.
Is er een vestiaire?


Neen.
Kan ik parkeren bij het kasteel?


Ja, er is een parking naast het kasteel. Een parkingticket kost 2,50 euro. Opgelet, parkingtickets zijn - omwille van de beperkte capaciteit van de parking - enkel beschikbaar in voorverkoop.
Is het kasteel toegankelijk voor rolstoelgebruikers?


Het kasteel is omwille van de vele trappen moeilijk toegankelijk voor bezoekers met een fysieke beperking. Daarom organiseren wij aangepaste rondleidingen op vrijdag 26 november en vrijdag 3 december 2021 voor bezoekers met een fysieke en/of mentale beperking. Het tempo wordt helemaal aangepast, het bezoek duurt langer en er is extra veel aandacht voor iedereen! Klik hier voor alle informatie.
Zijn er toiletten?


Er zijn meerdere toiletten op het Sinterklaasplein. Deze toiletten zijn gratis toegankelijk. Opgelet, de toiletten in het kasteel zijn niet toegankelijk voor bezoekers.
Kunnen we iets eten en/of drinken?


Ja, natuurlijk! Klik hier voor alle informatie.

Het meebrengen van eigen drank of picknick is niet toegelaten.
Mag ik fotograferen?


Ja, maar het meenemen van een selfiestick/statief voor camera's is niet toegelaten.
Ik heb een andere vraag ...


Een andere vraag? Contacteer ons.
Hoeveel tickets kan ik bestellen?


Je kan maximaal 10 tickets kopen per bestelling.
Informatie voor tickethouders van Kasteel van Sinterklaas Brugge 2020


De situatie rond het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen was dusdanig verslechterd dat er opnieuw strengere maatregelen genomen werden. Het was daarom helaas niet meer mogelijk om te openen. Eerder aangekochte tickets blijven geldig voor de volgende editie. De belangrijkste informatie:

  • ​Je tickets worden 'opgeschoven' naar de volgende editie. De gekozen dag en tijdslot blijven behouden. Als je - bijvoorbeeld - tickets hebt gekocht voor de rondleiding op zaterdag 28 november 2020 om 10 uur, dan zullen je nieuwe tickets geldig zijn voor een bezoek op zaterdag 27 november 2021 om 10 uur.
  • Alle nieuwe tickets werden in november 2020 verstuurd per e-mail. Deze mail kan ook terecht komen in de spamfolder van je mailbox. Geen e-mail ontvangen? Je kan ook steeds je mail met de bestelling van vorig jaar openen, de tickets werden automatisch geüpdatet via de link in de mail. Hulp nodig? Contacteer ons.
  • Tickethouders van de geannuleerde editie hoeven géén extra ticket aan te kopen voor kinderen die op het moment van de geannuleerde editie jonger waren dan twee jaar, maar ouder dan twee jaar bij de volgende editie van ons evenement. De leeftijdsgrens voor gratis toegang wordt eenmalig opgetrokken tot 3 jaar, met een maximum van 2 gratis kinderen per bestelling. Deze regeling is enkel van toepassing voor tickethouders van de geannuleerde editie.
  • Het aanbod voor Kasteel van Sinterklaas Brugge 2021 is dezelfde als oorspronkelijk gepland voor 2020. Ontdek het dagprogramma voor jouw bezoek via onze kalender.
  • Tickethouders van de geannuleerde editie krijgen de mogelijkheid om extra tickets aan te kopen in de voorrangsperiode (woensdag 22 september t.e.m. zondag 26 september) via deze link.
Het evenement is uitverkocht. Is er een wachtlijst?


Neen, er is geen wachtlijst. Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! Koop enkel tickets via één van de officiële verkoopskanalen (www.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co).
Hoe kan ik betalen?


Bij de online aankoop van tickets heb je meerdere betaalmogelijkheden (bankkaarten, VISA, Mastercard, Maestro, ...). Op het evenement accepteren wij contante betalingen, bankkaarten en Payconiq by Bancontact.
Ik heb mijn tickets niet ontvangen.


Deze mail kan ook terechtkomen in de spamfolder van je mailbox. Niets gevonden? Contacteer ons.
Welke effecten (geluid, licht, ...) gebruiken jullie tijdens de rondleidingen?


Tijdens de rondleidingen maken wij gebruik van licht-, geluid- en rookeffecten. Dit kan ervaren worden als erg prikkelend. Wij organiseren aangepaste rondleidingen op vrijdag 26 november en vrijdag 3 december 2021 voor bezoekers met een fysieke en/of mentale beperking. Het tempo wordt helemaal aangepast, het bezoek duurt langer en er is extra veel aandacht voor iedereen! Klik hier voor alle informatie.
Informatie rond de coronamaatregelen


Het is niet langer verplicht om een mondmasker te dragen of anderhalve meter afstand te houden tot andere bezoekers. Wij houden ons aan de overheidsrichtlijnen met betrekking tot sanitaire voorzorgsmaatregelen en ventilatie (met CO2-meters). Alle informatie kan je vinden op de informatiepagina rond de coronamaatregelen.
Mag er gerookt worden?


Het evenement is volledig rookvrij, met uitzondering van de aangeduide zone voor rokers op het Sinterklaasplein.

Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo