Franky%252520Schutz%252520Fotografie%252

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen.

Hier kan je dus zowat alle antwoorden vinden op jouw vragen.

Hoeveel kost een ticket?


Een toegangsticket voor de rondleiding kost 12,50 euro per persoon. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek, enkel op vertoon van een leeftijdsbewijs).

Een toegangsticket voor de voorleesverhaaltjes kost 6,25 euro per persoon. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek, enkel op vertoon van een leeftijdsbewijs).
Tickethouders van de geannuleerde editie hoeven géén extra ticket aan te kopen voor kinderen die op het moment van de geannuleerde editie jonger waren dan twee jaar, maar ouder dan twee jaar bij de volgende editie van ons evenement. De leeftijdsgrens voor gratis tickets wordt eenmalig opgetrokken tot 3 jaar, met een maximum van 2 gratis tickets per bestelling (enkel op vertoon van een leeftijdsbewijs). Deze regeling is enkel van toepassing voor tickethouders van de geannuleerde editie.
Hoe kan ik een ticket kopen?


Via één van de officiële verkoopskanalen (www.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co). Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! De online ticketverkoop start op woensdag 1 september om 20 uur.
Wanneer zijn de tickets geldig?


Je kunt zelf een datum en tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het ticket. Opgelet: wij verzoeken je om minstens 10 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
Wat is inbegrepen in een ticket?


Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud! De Pieten nemen jullie mee naar de mooiste kamers van het kasteel. De rondleiding - inclusief meet & greet met Sinterklaas - duurt ongeveer één uur. Het wordt een onvergetelijk en magisch moment voor de hele familie!

Voor de allerkleinste bezoeker(tje)s zijn er voorleesverhaaltjes op dinsdag (16u30, 17 uur, 17u45, 18u15), woensdag (13u30, 14 uur, 14u45, 15u30, 16u30, 17 uur, 17u45, 18u15) en donderdag (16u30, 17 uur, 17u45 en 18u15). Na een dagje rennen en vliegen brengt Huispiet rust voor het slapengaan. De andere Pieten en Sinterklaas zijn niet aanwezig. Deze mini-rondleiding met voorleesverhaaltje duurt ongeveer een halfuurtje.

Ontdek het dagprogramma voor jouw bezoek via onze kalender.
Moet ik mijn tickets afprinten?


De e-tickets worden ingescand bij de ingang. Je mag de e-tickets afprinten, maar ze kunnen ook gescand worden vanaf een smartphone of tablet.

Opgelet: het ticket is enkel geldig met leesbare barcode of controlestrook. Elk e-ticket wordt gescand, het heeft dus geen nut ze te kopiëren en eenzelfde e-ticket meerdere malen aan te bieden. Enkel de eerste aanbieder van het originele e-ticket wordt toegang verleend tot het evenement.
Kan ik de tickets retourneren of ruilen?


Neen, tickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Kasteel van Sinterklaas Brugge volgt de ontwikkelingen en regelgeving voor evenementen op de voet. Alle beslissingen en maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Bij een afgelasting omwille van het coronavirus COVID-19 blijven je tickets geldig voor een volgende editie van ons evenement. In dat geval hoef je geen contact op te nemen, wij zullen iedereen zelf contacteren.

De federale overheid heeft een regeling getroffen voor de hele cultuursector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op saveyourticket.be.
Wat is een tijdslot?


Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen worden alle tickets verkocht in tijdsloten. Je kunt zelf een tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het e-ticket.

Opgelet, wij verzoeken je om minstens 10 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.​
Is het parkingticket inbegrepen in mijn ticket?


Neen, een parkingticket is niet inbegrepen. Een parkingticket kost 2,50 euro.

Opgelet, parkingtickets zijn - omwille van de beperkte capaciteit van onze parking - enkel beschikbaar in voorverkoop.
Waarom moet ik een tijdslot kiezen?


Het tijdslot zorgt voor een vlotte doorstroming van de bezoekers. Je kunt zelf een tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het e-ticket.

Opgelet: wij verzoeken je om minstens 10 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
Welke tijdsloten zijn beschikbaar?


Er zijn tickets beschikbaar tussen 09u30 en 17u00. De online ticketverkoop start op donderdag 15 oktober om 20 uur.
Zijn er wachttijden?


Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen, worden alle tickets verkocht in tijdsloten waardoor de wachttijden beperkt worden. Op drukke momenten kunnen weliswaar altijd beperkte wachttijden ontstaan.
Kan ik met een buggy of wandelwagen in het kasteel?


Het kasteel is door alle trappen niet toegankelijk voor buggy's en wandelwagens. Er is een overdekte buggy-parking waar je alles op eigen risico kunt parkeren.
Is er een vestiaire?


Neen.
Kan ik parkeren bij het kasteel?


Ja, er is een parking naast het kasteel.

Een parkingticket kost 2,50 euro. Opgelet, parkingtickets zijn - omwille van de beperkte capaciteit van onze parking - enkel beschikbaar in voorverkoop.
Is het kasteel toegankelijk voor rolstoelgebruikers?


Het kasteel is door alle trappen moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wij organiseren op vrijdag 26 november een aangepast programma voor bezoekers met een beperking, waarbij het tempo helemaal wordt aangepast: het bezoek duurt langer en er is extra veel aandacht voor de bezoeker(tje)s. Klik hier voor alle informatie.
Zijn er toiletten?


Ja, er zijn meerdere toiletten in het kasteel. De toiletten zijn gratis toegankelijk.
Kunnen we iets eten en/of drinken?


Ja, natuurlijk! Klik hier voor alle informatie.

Het meebrengen van eigen drank of picknick is niet toegelaten.
Mag ik fotograferen?


Ja, maar het meenemen van een selfiestick/statief voor camera's is niet toegelaten.

Update naar aanleiding van het coronavirus COVID-19: bezoekers mogen fotograferen, maar de Pieten zullen niet poseren voor een foto of selfie omdat de richtlijnen met betrekking tot social distancing niet gewaarborgd kunnen worden. De meet & greet met Sinterklaas kan wél afgesloten worden met een foto op veilige afstand.
Ik heb een andere vraag ...


Een andere vraag? Contacteer ons.
Hoeveel tickets kan ik bestellen?


Daar kunnen we helaas nog niet op antwoorden, want dat is volledig afhankelijk van de evoluties rond het coronavirus COVID-19.
Alle informatie rond het coronavirus COVID-19


Het is een bijzondere tijd. Een bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge zal anders zijn dan het voorheen was. Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er een aantal maatregelen om jouw bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge veilig te laten verlopen. Alle informatie voor Kasteel van Sinterklaas Brugge 2021 is binnenkort beschikbaar via onze website. Kasteel van Sinterklaas Brugge volgt de ontwikkelingen en regelgeving voor evenementen op de voet. Alle maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Meer informatie rond het coronavirus vind je via de informatiewebsite van de overheid.
Het evenement is uitverkocht. Is er een wachtlijst?


Neen, er is geen wachtlijst. Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! Koop enkel tickets via één van de officiële verkoopskanalen (www.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co).
Hoe kan ik betalen?


Bij de online aankoop van tickets heb je meerdere betaalmogelijkheden (bankkaarten, VISA, Mastercard, Maestro, ...). Op het evenement accepteren wij contante betalingen en Payconiq by Bancontact.

Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo