top of page
0177

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen rond een schoolbezoek.
Hier kan je dus zowat alle antwoorden vinden op jouw vragen.

 • Hoeveel kost een schoolticket?
  Een schoolticket kost 5,95 euro per leerling. Dit tarief is geldig vanaf 20 betalende personen. 1 gratis begeleider per 10 betalende personen. Bijkomende begeleiders moeten een extra schoolticket aankopen. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen.
 • Hoe kunnen wij tickets kopen?
  Via één van de officiële verkoopskanalen (tickets.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co). Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! De schooldagen zijn populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom organiseren we een ticketverkoop op basis van loting. Van maandag 4 september t.e.m. woensdag 6 september 2023 kan je tickets reserveren via onze website. Je kunt maximaal drie voorkeursuren (tijdsloten) selecteren voor één van de schooldagen. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op donderdag 7 september. Je hebt dan tot donderdag 14 september om de tickets te betalen.
 • Hoe kunnen wij betalen?
  De schooldagen zijn populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom organiseren we een ticketverkoop op basis van loting. Van maandag 4 september t.e.m. woensdag 6 september 2023 kan je tickets reserveren via onze website. Je kunt maximaal drie voorkeursuren (tijdsloten) selecteren voor één van de schooldagen. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op donderdag 7 september. Je hebt dan tot donderdag 14 september om de tickets te betalen. Op het evenement accepteren wij contante betalingen, bankkaarten en Payconiq by Bancontact.
 • Vanaf wanneer kunnen wij inschrijven?
  De schooldagen zijn populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom organiseren we een ticketverkoop op basis van loting. Van maandag 4 september t.e.m. woensdag 6 september 2023 kan je tickets reserveren via onze website. Je kunt maximaal drie voorkeursuren (tijdsloten) selecteren voor één van de schooldagen. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op donderdag 7 september. Je hebt dan tot donderdag 14 september om de tickets te betalen.
 • Wanneer kunnen wij een bezoek brengen?
  Op één van de schooldagen: vrijdag 24 november of vrijdag 1 december 2023. De schooldagen zijn populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom organiseren we een ticketverkoop op basis van loting. Van maandag 4 september t.e.m. woensdag 6 september 2023 kan je tickets reserveren via onze website. Je kunt maximaal drie voorkeursuren (tijdsloten) selecteren voor één van de schooldagen. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op donderdag 7 september. Je hebt dan tot donderdag 14 september om de tickets te betalen.
 • Welke scholen mogen zich inschrijven?
  Alle Vlaamse en Nederlandse scholen mogen zich inschrijven.
 • Is er korting voor Brugse scholen?
  Neen, er is geen korting voor Brugse scholen.
 • Voor welke leeftijd organiseren jullie een bezoek?
  Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud! Iedereen is welkom, maar de rondleiding is vooral geschikt voor oudere kleuters en kinderen van de eerste graad van de lagere school. Jongere leeftijdsgroepen vragen meer individuele begeleiding dan de organisatie kan bieden.
 • Wanneer zijn de schooltickets geldig?
  De schooltickets zijn geldig op vrijdag 24 november of vrijdag 1 december 2023 tijdens het gekozen tijdslot. Dit tijdslot staat ook vermeld op het ticket. Opgelet: wij verzoeken je om minstens 15 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
 • Wat is inbegrepen in een schoolticket?
  Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud! De Pieten nemen jullie mee naar de mooiste kamers van het kasteel. De rondleiding - inclusief meet & greet met Sinterklaas - duurt ongeveer 60 minuten. Het wordt een onvergetelijk en magisch moment! Ontdek het dagprogramma voor jouw bezoek via onze kalender.
 • Moet ik mijn tickets afprinten?
  De tickets worden ingescand bij de ingang. Je mag de tickets afprinten, maar ze kunnen ook gescand worden vanaf een smartphone of tablet. Opgelet: het ticket is enkel geldig met leesbare barcode of controlestrook. Elk ticket wordt gescand, het heeft dus geen nut ze te kopiëren en eenzelfde ticket meerdere malen aan te bieden. Enkel de eerste aanbieder van het originele ticket wordt toegang verleend tot het evenement.
 • Kan ik schooltickets retourneren of ruilen?
  Neen, schooltickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
 • Hoeveel leerlingen en begeleiders worden toegelaten?
  Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten & Sinterklaas. Het aantal personen per groep wordt daarom gelimiteerd tot 32 personen (incl. begeleiders).
 • Mogen begeleiders gratis binnen?
  1 gratis begeleider per 10 betalende personen. Bijkomende begeleiders of ouders moeten een extra schoolticket aankopen.
 • Mogen ouders mee naar binnen?
  1 gratis begeleider per 10 betalende personen. Bijkomende begeleiders of ouders moeten een extra schoolticket aankopen.
 • Het evenement is uitverkocht. Is er een wachtlijst?
  Neen, er is geen wachtlijst. Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! Koop enkel tickets via één van de officiële verkoopskanalen (tickets.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co).
 • Kan ik mijn reservatie nog aanpassen?
  Een reservatie aanpassen? Contacteer ons. Opgelet, schooltickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
 • Kan ik parkeren bij het kasteel?
  Ja, er is een parking naast het kasteel. De parking is gratis toegankelijk tijdens de schooluren. Wil je leerlingen afzetten of ophalen aan het kasteel? Dat kan, zolang je andere bezoekers niet hindert of in gevaar brengt. Wij verzoeken je om te parkeren op de aangegeven plaats en de motor uit te schakelen. De oprijlaan (Vieringstraat) is niet toegankelijk voor autobussen. Bussen kunnen gebruik maken van bushalte 'Brugge Ten Berghe', op ongeveer 5 minuten wandelen van de ingang van Kasteel van Sinterklaas Brugge, en vervolgens parkeren op de randparking Lodewijk Coiseaukaai.
 • Is het parkingticket inbegrepen in mijn ticket?
  De parking is gratis toegankelijk tijdens de schooluren. Wil je leerlingen afzetten of ophalen aan het kasteel? Dat kan, zolang je andere bezoekers niet hindert of in gevaar brengt. Wij verzoeken je om te parkeren op de aangegeven plaats en de motor uit te schakelen. De oprijlaan (Vieringstraat) is niet toegankelijk voor autobussen. Bussen kunnen gebruik maken van bushalte 'Brugge Ten Berghe', op ongeveer 5 minuten wandelen van de ingang van Kasteel van Sinterklaas Brugge, en vervolgens parkeren op de randparking Lodewijk Coiseaukaai.
 • Kan ik een voorkeursuur ingeven?
  De schooldagen zijn populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom organiseren we een ticketverkoop op basis van loting. Van maandag 4 september t.e.m. woensdag 6 september 2023 kan je tickets reserveren via onze website. Je kunt maximaal drie voorkeursuren (tijdsloten) selecteren voor één van de schooldagen. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op donderdag 7 september. Je hebt dan tot donderdag 14 september om de tickets te betalen.
 • Wat is een tijdslot?
  Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen worden alle tickets verkocht in tijdsloten.
 • Waarom moet ik een tijdslot kiezen?
  Het tijdslot zorgt voor een vlotte doorstroming van de bezoekers. Je kunt zelf een tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het groepsticket. Opgelet: wij verzoeken je om minstens 15 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
 • Welke tijdsloten zijn beschikbaar?
  Er zijn schooltickets beschikbaar tussen 09u30 en 15u30 op vrijdag 24 november of vrijdag 1 december 2023.
 • Wij kunnen niet gaan op het toegewezen tijdslot. Kunnen wij dit nog verplaatsen?
  Neen, dit gaat helaas niet.
 • Zijn er wachttijden?
  Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen, worden alle tickets verkocht in tijdsloten waardoor de wachttijden beperkt worden. Op drukke momenten kunnen weliswaar altijd beperkte wachttijden ontstaan.
 • Kan ik met een buggy of wandelwagen in het kasteel?
  Het kasteel is door alle trappen niet toegankelijk voor buggy's en wandelwagens. Er is een overdekte buggy-parking waar je alles op eigen risico kunt parkeren.
 • Is het kasteel toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
  Het kasteel is omwille van de vele trappen moeilijk toegankelijk voor bezoekers met een fysieke beperking. Daarom organiseren wij aangepaste rondleidingen op vrijdag 1 december 2023 voor bezoekers met een fysieke en/of mentale beperking. Het tempo wordt helemaal aangepast, het bezoek duurt langer en er is extra veel aandacht voor iedereen! Klik hier voor alle informatie. Is één van de leerlingen moeilijk ter been of rolstoelafhankelijk? Contacteer ons.
 • Is er een vestiaire?
  Neen.
 • Zijn er toiletten?
  Er zijn meerdere toiletten op het Sinterklaasplein. Deze toiletten zijn gratis toegankelijk. Opgelet, de toiletten in het kasteel zijn niet toegankelijk voor bezoekers.
 • Kunnen we iets eten en/of drinken?
  Ja, natuurlijk! Klik hier voor alle informatie. Het meebrengen van eigen drank of picknick is niet toegelaten.
 • Mogen we eigen picknick meebrengen?
  Neen, het meebrengen van eigen drank of picknick is niet toegelaten.
 • Mag ik fotograferen?
  Ja, maar het meenemen van een selfiestick/statief voor camera's is niet toegelaten.
 • Mag er gerookt worden?
  Het evenement is volledig rookvrij, met uitzondering van de aangeduide zone voor rokers op het Sinterklaasplein.
 • Welke effecten (geluid, licht, ...) gebruiken jullie tijdens de rondleidingen?
  Tijdens de rondleidingen maken wij gebruik van licht-, geluid- en rookeffecten. Enkele ruimtes zijn volledig verduisterd. Dit kan ervaren worden als erg prikkelend. Wij organiseren aangepaste rondleidingen op vrijdag 1 december 2023 voor bezoekers met een fysieke en/of mentale beperking. Het tempo wordt helemaal aangepast, het bezoek duurt langer en er is extra veel aandacht voor iedereen! Klik hier voor alle informatie.
 • Ik heb een andere vraag ...
  Een andere vraag? Contacteer ons.
Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo
bottom of page