Franky%252520Schutz%252520Fotografie%252

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen rond een schoolbezoek.
Hier kan je dus zowat alle antwoorden vinden op jouw vragen.

Hoeveel kost een schoolticket?


Een schoolticket kost 4,75 euro. Alle transactie- en verwerkingskosten zijn inbegrepen. Dit tarief is geldig vanaf 20 betalende personen. 1 gratis begeleider per 10 betalende personen. Bijkomende begeleiders of ouders moeten een extra schoolticket aankopen.
Het evenement is uitverkocht. Is er een wachtlijst?


Neen, er is geen wachtlijst.

Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! Koop enkel tickets via één van de officiële verkoopskanalen (www.kasteelvansinterklaas.be of www.eventsquare.co).
Wanneer zijn de schooltickets geldig?


De schooltickets zijn geldig op vrijdag 27 november of vrijdag 4 december tijdens een gekozen tijdslot. Dit tijdslot staat ook vermeld op het e-ticket. Opgelet: wij verzoeken je om minstens 10 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
Wat is inbegrepen in een schoolticket?


Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud! De Pieten nemen jullie mee naar de mooiste kamers van het kasteel. De rondleiding - inclusief meet & greet met Sinterklaas - duurt ongeveer één uur. Het wordt een onvergetelijk en magisch moment! Ontdek het dagprogramma voor jouw bezoek via onze kalender.
Moet ik mijn tickets afprinten?


De e-tickets worden ingescand bij de ingang. Je mag de e-tickets afprinten, maar ze kunnen ook gescand worden vanaf een smartphone of tablet.

Opgelet: het ticket is enkel geldig met leesbare barcode of controlestrook. Elk e-ticket wordt gescand, het heeft dus geen nut ze te kopiëren en eenzelfde e-ticket meerdere malen aan te bieden. Enkel de eerste aanbieder van het originele e-ticket wordt toegang verleend tot het evenement.
Kan ik schooltickets retourneren of ruilen?


Neen, schooltickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Kasteel van Sinterklaas Brugge volgt de ontwikkelingen en regelgeving voor evenementen op de voet. Alle beslissingen en maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Bij een afgelasting omwille van het coronavirus COVID-19 blijven je tickets geldig voor een volgende editie van ons evenement. In dat geval hoef je geen contact op te nemen, wij zullen iedereen zelf contacteren.

De federale overheid heeft een regeling getroffen voor de hele cultuursector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op saveyourticket.be.
Wat is een tijdslot?


Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen worden alle tickets verkocht in tijdsloten.

Van maandag 28 september t.e.m. vrijdag 2 oktober kan je schooltickets aanvragen via een formulier op onze website. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op maandag 5 oktober.
Is het parkingticket inbegrepen in mijn ticket?


De parking is gratis toegankelijk tijdens de schooluren. De oprijlaan is niet toegankelijk voor autobussen. De bussen moeten parkeren op de openbare parking van het kasteeldomein, op +/- 500 meter wandelen van het kasteel.
Welke tijdsloten zijn beschikbaar?


Er zijn schooltickets beschikbaar tussen 09u30 en 17u00 op vrijdag 27 november of vrijdag 4 december 2020.
Waarom moet ik een tijdslot kiezen?


Het tijdslot zorgt voor een vlotte doorstroming van de bezoekers. Je kunt zelf een tijdslot kiezen. Dit tijdslot staat ook vermeld op het e-ticket.

Opgelet: wij verzoeken je om minstens 10 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdslot aanwezig te zijn.
Zijn er wachttijden?


Om een vlotte doorstroming te kunnen garanderen, worden alle tickets verkocht in tijdsloten waardoor de wachttijden beperkt worden. Op drukke momenten kunnen weliswaar altijd beperkte wachttijden ontstaan.
Kan ik met een buggy of wandelwagen in het kasteel?


Het kasteel is door alle trappen niet toegankelijk voor buggy's en wandelwagens. Er is een overdekte buggy-parking waar je alles op eigen risico kunt parkeren.
Is er een vestiaire?


Neen.
Kan ik parkeren bij het kasteel?


Ja, er is een parking naast het kasteel. De parking is gratis toegankelijk tijdens de schooluren. De oprijlaan is niet toegankelijk voor autobussen. De bussen moeten parkeren op de openbare parking van het kasteeldomein, op +/- 500 meter wandelen van het kasteel.
Is het kasteel toegankelijk voor rolstoelgebruikers?


Het kasteel is door alle trappen moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wij organiseren op vrijdag 4 december een aangepast programma voor bezoekers met een beperking, waarbij het tempo helemaal wordt aangepast: het bezoek duurt langer en er is extra veel aandacht voor de bezoeker(tje)s. Klik hier voor alle informatie .
Zijn er toiletten?


Ja, er zijn meerdere toiletten in het kasteel. De toiletten zijn gratis toegankelijk.
Kunnen we iets eten en/of drinken?


Ja, natuurlijk! Klik hier voor alle informatie.

Het meebrengen van eigen drank is niet toegelaten. Het meebrengen van picknick is wel toegelaten, mits consumptie. De capaciteit van onze tearoom is beperkt: contacteer ons vooraf om de mogelijkheden te bespreken.
Mag ik fotograferen?


Ja, maar het meenemen van een selfiestick/statief voor camera's is niet toegelaten. Update naar aanleiding van het coronavirus COVID-19: bezoekers mogen fotograferen, maar de Pieten zullen niet poseren voor een foto of selfie omdat de richtlijnen met betrekking tot social distancing niet gewaarborgd kunnen worden. De meet & greet met Sinterklaas kan wél afgesloten worden met een foto op veilige afstand.
Mogen ouders mee naar binnen?


1 gratis begeleider per 10 betalende personen.

Bijkomende begeleiders of ouders moeten een extra schoolticket aankopen.
Wanneer kunnen wij een bezoek brengen?


Op één van de schooldagen: vrijdag 27 november of vrijdag 4 december 2020. De schooldag is populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom introduceren we een ticketverkoop op basis van loting. Van maandag 28 september t.e.m. vrijdag 2 oktober kan je schooltickets aanvragen via een formulier op onze website. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op maandag 5 oktober.
Hoeveel leerlingen en begeleiders worden toegelaten?


Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten & Sinterklaas. Het aantal personen per groep wordt daarom gelimiteerd tot 30 personen (incl. begeleiders).
Kan ik een voorkeursuur ingeven?


Van maandag 28 september t.e.m. vrijdag 2 oktober kan je schooltickets aanvragen via een formulier op onze website. Je kan een voorkeursuur ingeven. Wie meerdere opties selecteert, maakt meer kans op tickets.
Welke scholen mogen zich inschrijven?


Alle Vlaamse en Nederlandse scholen mogen zich inschrijven.
Vanaf wanneer kunnen wij inschrijven?


De schooldag is populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom introduceren we een ticketverkoop op basis van loting. Van maandag 28 september t.e.m. vrijdag 2 oktober kan je schooltickets aanvragen via een formulier op onze website. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op maandag 5 oktober.
Is er korting voor Brugse scholen?


Neen, er is geen korting voor Brugse scholen.
Mogen begeleiders gratis binnen?


1 gratis begeleider per 10 betalende personen.

Bijkomende begeleiders of ouders moeten een extra schoolticket aankopen.
Ik heb een andere vraag ...


Een andere vraag? Contacteer ons.
Alle informatie rond het coronavirus COVID-19


Het is een bijzondere tijd. Een bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge zal anders zijn dan het voorheen was. Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er een aantal maatregelen om jouw bezoek aan Kasteel van Sinterklaas Brugge veilig te laten verlopen. Alle informatie is beschikbaar via www.kasteelvansinterklaas.be/coronavirus-schoolbezoek

Kasteel van Sinterklaas Brugge volgt de ontwikkelingen en regelgeving voor evenementen op de voet. Alle maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Meer informatie rond het coronavirus vind je via de informatiewebsite van de overheid.
Hoe kunnen wij tickets kopen?


De schooldag is populair: de vraag is veel groter dan het aanbod. Daarom introduceren we een ticketverkoop op basis van loting. Van maandag 28 september t.e.m. vrijdag 2 oktober kan je schooltickets aanvragen via een formulier op onze website. Ben je bij de gelukkigen? Dan ontvang je een betaaluitnodiging per e-mail op maandag 5 oktober.
Hoe kunnen wij betalen?


Wie ingeloot wordt, ontvangt een betaaluitnodiging per e-mail op maandag 5 oktober. Je krijgt vervolgens tot donderdag 15 oktober om de schooltickets te betalen. Op het evenement accepteren wij contante betalingen en Payconiq by Bancontact.
Mogen we eigen picknick meebrengen?


Het meebrengen van eigen drank is niet toegelaten. Het meebrengen van picknick is wel toegelaten, mits consumptie. De capaciteit van onze tearoom is beperkt: contacteer ons vooraf om de mogelijkheden te bespreken.
Houden jullie rekening met de pandemiescenario's van het onderwijs?


Kasteel van Sinterklaas Brugge heeft de richtlijnen voor een veilig bezoek opgesteld in overleg met representatieve vertegenwoordigers van het onderwijs. Scholen starten op 1 september in pademiefase geel met grote waakzaamheid. Enkel in gemeenten waar de pandemiesituatie acuut is, kan worden overgeschakeld naar fase oranje.
In fase geel worden extra-murosactiviteiten (activiteiten die plaatsvinden buiten de schoolmuren) toegelaten. Extra-murosactiviteiten worden opgeschort bij een overschakeling naar fase oranje. Je hebt geen recht op terugbetaling als overgeschakeld wordt naar fase oranje. Bij een afgelasting van het evenement omwille van het coronavirus COVID-19 blijven je schooltickets geldig voor een volgende editie van ons evenement.
Alle beslissingen en maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Wij volgen de ontwikkelingen en regelgeving voor evenement op de voet. De federale overheid heeft een regeling getroffen voor de hele cultuursector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op saveyourticket.be.

Kasteel van Sinterklaas Brugge - logo

Kasteel van Sinterklaas Brugge

Beleef een magisch moment!

  • Facebook - Kasteel van Sinterklaas
  • Instagram - Kasteel van Sinterklaas
  • YouTube - Kasteel van Sinterklaas

© 2020 Kasteel van Sinterklaas Brugge